Tidlegare elevar på besøk

Noverande kokkelærlingar i Geiranger og Stavanger, herøyværingane Jørgen Stenersen og Geir-Håkon Bøe, returnerte sist veke til Herøy vgs for å lage mat saman med årets Vg2-kull på kokk- og servitørfag.

Skriv ut

Jørgen har fullført første praksisår som lærling ved Hotel Union Geiranger, medan Geir-Håkon førebels har gjort rogalending av seg. Han arbeider som lærling ved Bølgen & Moi i Stavanger. Etter ein hektisk sommar med mykje jobbing, tok dei to tidlegare HVS-elevane ferie, og nytta like godt noko av denne ferietida til å kokkelere saman med skulen sine elevar.

Begge er samde om at dei har hatt hektiske dagar det første læreåret, men har plukka opp mykje matnyttig i si tid i Geiranger og Stavanger.

 - Det er travelt, ja, men også veldig, veldig kjekt. Vi lærer svært mykje ute som lærlingar. Vi har ingen arbeidsdag som er lik den neste og det er forfriskande, fortel Geir-Håkon og Jørgen.

Spennande meny

På menyen sist torsdag serverte dei jordskokk-suppe med kamskjel, pannesteikt kveite med blomkålpuré, steikt kantarell, sprø spekeskinke og kapers-nøttesmør med sjalottlauk og graslauk. Hovudrett kjøt var lamme-mørbrad med gulrot-puré, grilla brokkoli, kokte og steikte raudbetar, fritert grønkål og raudvinsaus og poteter. Til dessert serverte dei rosmarin- og yoghurt-sorbet og sjokoladesmell (ei utsøkt heimelaga sjokoladekake).

Dei to arbeidsame karane utarbeidde sjølve den svært smakfulle menyen, og då HVS sine eigne Vg2-kokkeelevar møtte til skule denne morgonen, så hadde Geir-Håkon og Jørgen allereie rukke å lage ferske brød og sett standard for dagen. Å vere kokkelærling er ikkje noko latmannsliv. Her må ein ofte tidleg opp og stå på.

Skaff deg god oversikt

Om dei har nokre råd for dagens elevar?

- Å følgje køyreplanen for dagen er viktig. Skal det bli bra må ein ha evna til å kunne planlegge for det som skal skje her og no, men også kunne rette augo litt framover i tid. Det er viktig å ha oversikt og prøve å ha kontroll på det som skal skje. Planlegging er eit nøkkelord, fortel Geir-Håkon.

Han og Jørgen synest det var kjekt å besøke årets kokkeelevar og arbeide ein dag på skulekjøkenet i lag med dei.

Dette gav meirsmak for fleire.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Som de aller fleste nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for at du skal få en optimal brukeropplevelse. Vi kommer ikke til å lagre eller behandle opplysninger med mindre du gir samtykke til dette. Unntaket er nødvendige informasjonskapsler som sørger for grunnleggende funksjoner på nettsiden.

Vær oppmerksom på at blokkering av enkelte informasjons-kapsler kan påvirke hvilket innhold du ser på siden. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Under kan du se hvilke informasjonskapsler (cookies) vi bruker og hvordan du administrerer dem:

Nødvendige cookies

Sikrer grunnleggende funksjoner, nettstedet vil ikke kunne fungere optimalt uten slike informasjonskapsler. Disse er derfor vurdert som nødvendige og lagres automatisk uten foregående samtykke.

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.

Disse informasjonskapslene gir oss innsikt og forståelse av hvordan nettsiden vår brukes av besøkende. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics som blant annet kan fortelle oss hvor lenge en bruker oppholder seg på siden eller hvilken side man kommer fra. Informasjonen vi henter er anonymisert.

Ved å huke av for denne tillater du bruk av tredjeparts-informasjonskapsler, som gjør at vi kan tilpasse innhold basert på det som engasjerer deg mest. Disse hjelper oss å vise skreddersydd innhold som er relevant og engasjerende for deg, for eksempel i form av annonser eller reklamebanner.

Tredjepartsinformasjonskapsler settes av et annet nettsted enn det du besøker, for eksempel Facebook.