Spis ungdommen grønsaker?

Kokke-elevar på HVS inviterte ei gruppe frå HO og ei gruppe frå TIP til gratis onsdagslunsj på skulen.

Noko av bakgrunnen for dette er at kokke-elevane ønskjer å finne ut litt meir om ungdom flest spis grønsaker, dersom dei får servert det i lag med heimelaga mat. 

Skriv ut

Onsdag i veke 4 var det ein god gjeng frå Vg1 helse- og oppvekst, og ein stødig gjeng gutar frå Vg1 teknikk- og industriell produksjon, som fekk servert laksewok og grønsaksomelett.

Elevar som går på Vg2 kokk- og servitørfag, ville teste ut kva ungdommar eigentlig synest om det å få ferske grønsaker servert i samband med eit måltid med varmmat. Er det noko dei på det jamne spis og likar? Kva karakter ville dei gi måltidet og smaken av maten?

Laksewok

Gutane på TIP fekk servert laksewok. Bortsett frå eit par skeptiske blikk, var dette ein populær rett mellom brorparten av TIP-gjengen. Dei fleste spiste opp maten og vart mette. Elevane skulle også gi maten karakter, utifrå om ein likte maten, frå 1 til 10, med 10 som høgste poengsum.

Dei vart oppmoda av kokke-elevane om å vere fullstendig ærlege i vurderinga si. Kokke-elevane tek gjerne i mot konstruktiv kritikk.

Likar god mat

Laksewoken fekk ein snittkarakter på mellom 7 og 8, eit solid resultat. TIP-elevane kunne også ha vore villige til å betale mellom kr.20 og kr.35, dersom dei fekk slik mat servert i kantina.

Elevane frå HO-gruppa fekk servert grønsaksomelett, og i all hovudsak vart dette også eit måltid som vart motteke på ein veldig god måte.

Konklusjonen frå denne onsdagen er at ungdommar flest aksepterer, spis og likar god mat, inkludert dei grønsakene som vert servert i lag med måltidet.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Som de aller fleste nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for at du skal få en optimal brukeropplevelse. Vi kommer ikke til å lagre eller behandle opplysninger med mindre du gir samtykke til dette. Unntaket er nødvendige informasjonskapsler som sørger for grunnleggende funksjoner på nettsiden.

Vær oppmerksom på at blokkering av enkelte informasjons-kapsler kan påvirke hvilket innhold du ser på siden. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.

Under kan du se hvilke informasjonskapsler (cookies) vi bruker og hvordan du administrerer dem:

Nødvendige cookies

Sikrer grunnleggende funksjoner, nettstedet vil ikke kunne fungere optimalt uten slike informasjonskapsler. Disse er derfor vurdert som nødvendige og lagres automatisk uten foregående samtykke.

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.

Disse informasjonskapslene gir oss innsikt og forståelse av hvordan nettsiden vår brukes av besøkende. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics som blant annet kan fortelle oss hvor lenge en bruker oppholder seg på siden eller hvilken side man kommer fra. Informasjonen vi henter er anonymisert.

Ved å huke av for denne tillater du bruk av tredjeparts-informasjonskapsler, som gjør at vi kan tilpasse innhold basert på det som engasjerer deg mest. Disse hjelper oss å vise skreddersydd innhold som er relevant og engasjerende for deg, for eksempel i form av annonser eller reklamebanner.

Tredjepartsinformasjonskapsler settes av et annet nettsted enn det du besøker, for eksempel Facebook.