Skuleåret starta måndag 17.august

Måndag 17.august ønska rektor Gullik Kjellstadli nye og tidlegare elevar velkomne til skulestart ved Herøy vgs.

Nytt skuleår

Velkomen til nytt skuleår ved Herøy vidaregåande skule!

Informasjon om Lånekassen

Her får du nyttig informasjon om Lånekassen.

Ei matoppleving av dei sjeldne

Sist veke inviterte elevane i 2KO ved Herøy vidaregåande skule til familiemiddag i Restaurant Lykken ved Herøy vgs. Med snittkarakteren 5 blant elevane under praktisk eksamen i veka før, var det på ingen måte tilfeldig at matopplevingane denne kvelden var sjeldan gode.

- Krankøyring er veldig kjekt

Mange Vg2-elevar ved Herøy vgs har i år fått teoretisk og praktisk opplæring i stroppekurs. Med bakgrunn i dette kurset har fleire av elevane også fått innføring i krankøyring dei siste vekene. – Dette var veldig kjekt. Det var litt vanskeleg i starten å vite korleis eg skulle nytte dei forskjellige spakane, men eg fekk det til etter kvart, fortel Ingrid Sævik Abelseth.

Praktiske eksamenar ved skulen

Denne veka har mange elevar på Vg2 førebudd og gjennomført praktiske eksamenar. Nicolai Nygjerde Hansen gjorde ein svært solid jobb med containerløft-delen av sin eksamen.

Fosnavåg brannstasjon med slokkeøving ved HVS

Fosnavåg brannstasjon besøkte Herøy vgs for litt slokkeøving sist veke.

Byggjer hytter i skuletida

Flinke bygg- og anleggselevar på Vg1 er så godt som i mål med hytteprosjektet som dei har arbeidd med dette skuleåret. – Det er kjekt å få planlegge og bygge eit prosjekt frå grunnen av, noko som også gir god læring, fortel fleire av elevane som står bak hyttene.

Solidaritetsdag på skulen

Herøy vgs arrangerte sist veke ein solidaritetsdag for elevane, med fokus på solidaritet og læring, gjennom foredrag, film, gruppearbeid og sosialt samvere. Elevar og tilsette på skulen fekk også besøk av politioverbetjent Pål Inge Olsen og politibetjent Eline Klavestad som heldt inspirerande innlegg om utfordringane som mange opplever rundt nettbruk, mobbing og rusmiddel.

HVS-elevar lærer om motstandsmannen Knut Haugland

Elevane ved Herøy vgs fekk onsdag 15.april høyre fleire utrulege og dramatiske historier om motstandsmannen og eventyraren Knut Haugland, via forfattaren Svein Sæter. – Knut drøymde om å verte radiotelegrafist, og han var ein som følgde draumen sin.